"Ç’më kujton kaq shpesh mor djalë, lemzë or lemzë më ler të qetë"
"Ç’më kujton kaq shpesh mor djalë, lemzë or lemzë më ler të qetë"
07.11.2022 | 03:52
Ikona e këngës shqiptare Vaçe Zela, lindi më 7 prill 1939, me zërin e saj
Shkrimtarja franceze, Annie Ernaux mori çmimin Nobel për Letërsinë
Shkrimtarja franceze, Annie Ernaux mori çmimin Nobel për Letërsinë
10.10.2022 | 16:16
”Shkrimtarja 82-vjeçare shpërblehet për guximin dhe mprehtësinë klinike me të
Pas shumë sukseseve në Kosovë, korit “Okarina” po i shtohet edhe “DanceTheater”, risi e veçantë për fëmijët
Pas shumë sukseseve në Kosovë, korit “Okarina” po i shtohet edhe “DanceTheater”, risi e veçantë për fëmijët
30.09.2022 | 03:29
Kryeqytetit të Kosovës po i shtohet edhe një aktivitet tjetër i veçantë dhe
Orkestra e Filharmonisë së Kosovës dhuroi performancë të mrekullueshme në Izmir
Orkestra e Filharmonisë së Kosovës dhuroi performancë të mrekullueshme në Izmir
28.09.2022 | 01:55
Orkestra e Filharmonisë së Kosovës dhuruan performancë të mrekullueshme për
Etno Fest – festivali që lidh tradicionalen me modernen
Etno Fest – festivali që lidh tradicionalen me modernen
15.09.2022 | 02:54
E gjitha filloi në mënyrë të rastësishme, si përpjekje për ikje nga zhurma dhe
Prishtina nën tingujt e yllit botëror
Prishtina nën tingujt e yllit botëror
06.08.2022 | 12:00
Prishtina është bërë destinacion edhe i një ngjarjeje të madhe kulturore.
Rama i dhuron “Hyjneshën në Fron” tenorit Ramë Lahaj për promovimin e Prishtinës në arena ndërkombëtare
Rama i dhuron “Hyjneshën në Fron” tenorit Ramë Lahaj për promovimin e Prishtinës në arena ndërkombëtare
04.08.2022 | 03:16
Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, i ka dhuruar simbolin e
Bota kulturore arbëreshe në gazetën “Shqiptari i Italisë” (1848)
Bota kulturore arbëreshe në gazetën “Shqiptari i Italisë” (1848)
08.07.2022 | 12:22
Në shekullin XIX,emërtimin etnik mesjetar për shqiptarët – arbër -kujtesa
Vepra gjigante “Carmina Burana” i dhuroi Prishtinës momente të paharrueshme, solli 280 muzikantë në skenë
Vepra gjigante “Carmina Burana” i dhuroi Prishtinës momente të paharrueshme, solli 280 muzikantë në skenë
27.06.2022 | 03:04
Mbrëmë në një mjedis fantastik, në qiellin e hapur të Prishtinës, u vërtetua